Seniorenorkest 2014

Seniorenorkest 2022

SeniorenOrkest Landgraaf 2024

Historie

Het SeniorenOrkest Landgraaf werd in 2014 opgericht door 4 muzikanten van Landgraafse muziekverenigingen met als doel seniormuzikanten een plek bieden om samen met leeftijdgenoten te musiceren.

Na een oproep in de plaatselijke weekbladen bleek voor dit idee voldoende interesse te zijn om een orkest te vormen. Op 17 april 2014 werd de eerste repetitie gehouden onder leiding van Math Somers.

Op dit moment bestaat het orkest uit 27 leden, zowel dames als heren, in de leeftijd vanaf 50 jaar. De leiding van het orkest is sinds november 2022 in handen van Jo Wetzelaer. 

Het repertoire bestaat uit muziek die voor muzikanten uitdagend is maar voor publiek toch heel toegankelijk blijft. Hierdoor brengt het orkest tijdens concerten een gezellige sfeer waarbij regelmatig de medewerking van het publiek wordt gevraagd.

De muziekcommissie zorgt samen met de dirigent voor passende muziek voor elk concert.

Concerten worden gegeven voor verenigingen, Verpleeg- en Verzorgingshuizen en bij festiviteiten aller aard. (zie ook "Aanvraag voor concerten").

Er wordt op maandagavond van 19.15 u. tot 21.30 u. gerepeteerd in het Multifunctioneel Centrum An d`r Put, Pastoor Scheepersstraat 3, 6374HR Landgraaf.